De 5 populairste trends voor tanden bleken

De 5 populairste trends voor tanden bleken

De laatste jaren is het populairder geworden om je tanden te bleken. Iedereen wil een stralende, witte glimlach. Er zijn verschillende methoden in de omloop om je tanden te bleken, dit zijn de populairste trends op het gebied van tanden bleken.

1. Professioneel tanden bleken

Professionele whitening is momenteel de populairste methode op het gebied van tanden bleken. Bij de tandarts krijg je deskundig advies over het proces van het bleken en wordt de behandeling door een professional uitgevoerd. Het bleken van tanden wordt vaak gedaan door het gebruik van waterstofperoxide. De tandarts brengt bescherming aan op je tandvlees en daarna wordt het whitening product aangebracht met een op maat gemaakt bitje. Dit moet een tijdje in je mond blijven zodat je tanden kunnen bleken. Zo kunnen je tanden en paar tinten lichter worden, maar dit resultaat houdt niet voor altijd aan. Na één tot drie jaar (afhankelijk van je voedingspatroon) kunnen je tanden weer verkleurt zijn en zou je opnieuw je tanden moeten laten bleken.

2. Laser Whitening

Laser whitening is een nieuwere techniek op het gebied van tanden bleken. Ook deze methoden wordt uitgevoerd door de tandarts. Je tandvlees wordt beschermt en er wordt een bleekmiddel op de tanden aangebracht, waarna dit met een laser wordt geactiveerd. Deze manier geeft een snel en langdurig resultaat. Echter is dit ook de duurste methoden en wordt de behandeling meestal niet door de zorgverzekering vergoed. Ondanks het langdurige resultaat is dit niet voor altijd, nabehandeling zal noodzakelijk zijn om je tanden wit te houden.

3. Tanden bleken met houtskool

Een natuurlijke manier om je tanden te bleken, die je de laatste jaren overal op sociale media tegenkomt, is het bleken door middel van houtskool. Dit wordt gebruikt in verschillende vormen, soms wordt het als houtskoolpoeder en andere keren wordt de houtskool in een tandpasta verwerkt. Houtskool staat bekend om het verwijderen van tannine, dit is een stofje in koffie, thee en wijn. Tannine zorgt voor verkleuringen in het tandglazuur. Houtskool verwijdert dit op een natuurlijke wijze en is zo mild dat het elke dag gebruikt kan worden zonder te beschadigen. Echter is het resultaat minder dat bij andere methoden, maar het is wel een goedkopere en natuurlijke manier om je tanden iets witter te maken.

4. Whitening tandpasta

Iedereen heeft dit vast wel eens geprobeerd, een whitening tandpasta. Dit lijkt een makkelijke manier om je tanden te bleken, want we poetsen toch twee keer per dag onze tanden. Helaas is een whitening tandpasta niet zo goed voor je tandglazuur. In deze tandpasta’s zitten namelijk schurende deeltjes die de het oppervlak van de tanden schoonmaken, maar die ook je tandglazuur aantasten. Ook is het resultaat van deze tandpasta’s vaak minimaal.

5. Thuisbleeksets

Thuisbleeksets werken hetzelfde als de behandeling bij de tandarts. Het verschil is dat je het zelf thuis kan doen en het is goedkoper. Echter wordt bij de tandarts het bitje op maat gemaakt en in een bleekset kan dit niet. Ook bestaat de kans dat je tandvlees gevoelig wordt omdat deze niet goed wordt beschermt tegen de waterstofperoxide. Sommige van deze bleeksetjes bevatten een hoog percentage waterstofperoxide, dit kan je tandglazuur beschadigen. Het resultaat van deze bleeksetjes kan goed zijn, maar het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

× How can I help you?