Doorzichtige beugels

Veel mensen willen rechte tanden, maar zitten niet te wachten op een opvallende beugel. In veel van deze gevallen is bij onze tandartspraktijk een doorzichtige beugel mogelijk.

Tanden rechtzetten zonder opvallende beugel?

Bent u niet tevreden met de stand van uw tanden? Dan is de doorzichtige beugel een goede oplossing voor u. Deze beugelsoort is tegenwoordig een groot succes. Niet alleen voor volwassenen, maar ook jongeren boven de 14 jaar.

Waarom een doorzichtige beugel?

Naast de bekende slotjesbeugel is er nu ook een uitneembare, onzichtbare beugel. Ideaal als u liever de beugel wil verbergen. De voordelen van een doorzichtige beugel zijn dat u kunt poetsen zoals u dat gewend bent, omdat de beugel uitneembaar is. Hierdoor krijgt u tevens geen verkleuringen op uw tanden, wat wel het geval kan zijn bij een slotjesbeugel. De doorzichtige beugel is gemaakt van transparant kunststof, op maat gemaakt en dient over de tanden heen geschoven te worden. Bij deze behandeling moet u elke twee weken langskomen bij onze praktijk zodat wij uw huidige beugel kunnen vervangen voor een nieuwe beugel.

De behandeling

Allereerst heeft u een intakegesprek met een van onze tandartsen. Tijdens dit gesprek wordt met u besproken hoe de behandeling precies gaat verlopen. Hier kunt u vragen stellen die u over de beugel en behandeling heeft. In dit gesprek wordt ook het verwachte eindresultaat met u besproken.

Met een afdruklepel maken wij vervolgens een afdruk van uw gebit, wat vervolgens in  gips wordt gegoten. Op deze manier maken wij een replica van uw gebit, zodat de doorzichtige beugel gemaakt kan worden. Om de twee weken wordt de doorzichtige beugel vervangen door een volgende beugel.

De behandeling gaat dus als volgt:

Intake bij een van onze tandartsen.

Afdruk name met digitale mondscanner of afdruklepel.

Het bespreken van uw behandelplan.

Plaatsing van uw eerste doorzichtige beugel.

Periodieke controle en plaatsing van nieuwe set.

Afspraak maken

Inschrijven

Contact

× How can I help you?