Mondhygiëne

Het is belangrijk om vanaf jongs af aan al regelmatig naar de mondhygiënist te gaan. Wij als tandartspraktijk vinden voorkomen beter dan genezen. U kunt bij ons in de praktijk terecht voor een mondhygiëne behandeling.

Mondhygiëne behandelingen 

Een mondhygiëne behandeling bij Tandartspraktijk Den Haag Centrum is in eerste instantie om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Daarnaast zijn wij ook gericht op genezingen, zoals het behandelen van een tandvleesaandoening of gaatjes.

Compleet aanbod met mondhygiëne behandelingen

Bij Tandartspraktijk Den Haag Centrum bieden wij onze patiënten een groot aanbod aan keuzemogelijkheden. Zo bieden wij verschillende mondhygiëne behandelingen. Ook wanneer u op zoek bent naar algemeen advies op vlak van mondverzorging, helpen wij u als mondhygiënist uw graag verder.

Voorbeelden van mondhygiëne behandelingen:

 Gebitsreiniging en polijsten

 Behandeling van tandvleesaandoeningen

Voedingsadvies

Fluoridebehandeling

Advies mondverzorging

 Behandeling van gevoelige tanden/kiezen

Behandeling van slechte adem

 Polijsten/bijwerken van vullingen

Wanneer moet ik naar de mondhygiënist?

Een bezoek brengen aan een mondhygiënist is in principe voor iedereen van belang, maar er zijn ook groepen mensen met meer baat bij een mondhygiëne behandeling. Het gaat hierbij uitsluitend om diabetespatiënten, maar ook mensen met hart- of vaatziekte. Ook als u zwanger bent is het van belang om een afspraak te maken met onze mondhygiënist in Den Haag.

Naast het bovenstaande, kan er ook sprake zijn van specifieke klachten die een bezoek aan een mondhygiënisten vereist. Ook in de onderstaande gevallen raden wij het aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken om uw mondhygiëne:

Het tandvlees bloedt tijdens het poetsen

Tanden of kiezen staan los

 Het tandvlees is rood en gezwollen

 Het tandvlees trekt terug

Er ontstaan regelmatig gaatjes

 Er ontstaat vaak tandsteen of aanslag op het gebit

Er is een vieze smaak of slechte adem aanwezig

Mondverzorging is om wat voor reden dan ook een         probleem

Een regelmatige controle doet wonderen

Elk gebit kan te maken krijgen met tandsteen, tandaanslag, gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Dit is een korte opsomming van de meest  voorkomende problemen. Tandartspraktijk Den Haag Centrum zegt daarom altijd: voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is verstandig om vanaf jonge leeftijd regelmatig op controle te komen bij een mondhygiënist.

Het is voor iedereen mogelijk om een afspraak te maken voor een mondhygiëne behandeling. Wees vooral niet bang want de genoemde aandoeningen betekenen in de praktijk zeker niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit.

Wilt u er zeker van zijn dat u altijd kunt rekenen op een optimaal functionerend en gezond gebit? In dat geval is het een aanrader om samen met uw mondhygiënist regelmatig onderhoud in te plannen.

Afspraak maken

Inschrijven

Contact

× How can I help you?