Corona en de mondzorg

Coronavirus: update voor patiënten en bezoekers

d.d. 22-04-2020

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.
Wij zijn beperkt open voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

Onze extra praktijkregels voor bezoekers

Uiteraard gelden er nieuwe regels bij een bezoek om een veilige en virusvrije omgeving te behouden:

 • Bezoekers worden binnen 24 uur voor iedere afspraak telefonisch “gescreend”. Zonder een afspraakbevestiging en screening kunnen we je niet toelaten tot de praktijk.
 • Bezoekers komen alleen voor een afspraak. Aanhang wordt verzocht buiten (in de auto) te wachten. Noodzakelijke medebezoekers dienen ook vooraf gescreend te zijn door ons.

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen:

 • uw handen te desinfecteren met handalcohol.
 • uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.
 • in de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren.

Verder verzoeken we alle bezoekers om rekening te houden met het volgende:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Bij drukte in de wachtkamer kan u worden verzocht om buiten de praktijk te wachten.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen. Maar deze dient wel van tevoren aangemeld zijn en persoonlijk gesproken hebben met onze receptie.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk. Voor vragen kunt u ons nabellen of emailen.
 • Onze wasbakken zijn buiten gebruik gesteld. Dat betekent dat u niet uw tanden kunt poetsen op de praktijk.
 • Onze toiletten zijn voorlopig buiten gebruik gesteld uit voorzorg.

Is een bezoek aan de tandarts wel veilig?

Als mondzorgpraktijk voldeden wij altijd al aan de hoogste hygiënestandaarden: mondkapjes gebruiken, handen desinfecteren en het schoonmaken van instrumenten zit in ons natuur. Desondanks hebben wij onze protocollen nog verder aangescherpt, weren iedere risicodragend individu, laten bezoekers alléén toe na een screening en zien daarom onze werkruimte als een van de veiligste openbare plekken.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.
In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Gaan er dingen veranderen?

Ook de mondzorgpraktijken bereiden zich voor op het nieuwe normaal: even aanwaaien voor het maken van een afspraak is er voorlopig niet meer bij. Je zult eerst moeten bellen en dan volgt er een aantal gezondheidsvragen. Een overvolle wachtkamer is door de 1,5 meter afstand-regel verleden tijd. En waarschijnlijk hoef je de deur van de behandelkamer niet meer zelf open en dicht te doen. In de behandelkamer geldt de 1,5 meter afstand-regel overigens niet: de mondzorgverlener en assistent zitten zoals gewoonlijk boven op je lip.

× How can I help you?