Tandartspraktijk Den Haag Centrum

Jeugdtandarts

Onze Jeugdtandarts is gespecialiseerd in, en het woord verraadt het al, de jeugd. Nadat het melkgebit bijna of volledig is vervangen voor het volwassenengebit, is het belangrijk dat dit gebit vanaf het eerste moment goed behandeld wordt. Tegenwoordig, en juist door deze specialisatie, kunnen wij al vanaf het eerste moment zien of het nodig is dat uw kind wellicht een beugel nodig heeft. Hoe eerder wij dit kunnen constateren, hoe korter die behandeling is. Dit is zowel een voordeel voor u, maar nog belangrijker, ook voor uw kind.

Bang voor de tandarts?

Angst voor de tandarts kan op vroege leeftijd al verholpen worden. Belangrijk is dat u hier vroeg bij bent! Hieronder vind u een paar tips om angst voor de tandarts al vroeg te voorkomen. 

Het voorkomen van angst voor de tandarts moet al op jonge leeftijd gebeuren. Neem uw kind daarom mee naar uw eigen tandartsafspraken. Zo kan het kind zien dat naar de tandarts gaan iets heel gewoon is.

Als uw kind een tandartsafspraak heeft, zorg er dan voor dat er minimaal één ouder meegaat. Zo voelt het kind zich meer op zijn gemak tijdens de afspraak.

Als u meegaat met een tandartsbezoek, laat de tandarts zo veel mogelijk het werk doen. Doe geen valse beloftes, zoals ‘het zal geen pijn doen’. Als het dan toch een beetje pijn gaat doen, voelt het kind zich verraden.

Wat ook goed helpt is een beloning geven als u kind zich goed gedraagt. Bijvoorbeeld iets langer tv kijken of een boekje voorlezen. Door een beloning te geven, gaat een tandartsbezoek vaak veel gemakkelijker.

Heb jij een beugel nodig?

Je hebt een beugel nodig, dat kan je oké vinden of echt een ramp. Hoe dan ook is het toch beter om zo vroeg mogelijk te beginnen met de beugel, zo ben je er ook weer eerder vanaf. Het hebben van een beugel is helemaal niet erg, ongeveer 75% van alle kinderen in Nederland heeft op een bepaald punt in het leven een beugel nodig. Het resultaat hiervan is ook nog eens dat je mooie rechte tanden hebt! Ook tandartsen en orthodontisten begrijpen dat het dragen van een grote zichtbare beugel niet leuk is en daarom hebben wij nu ook onzichtbare beugels. dit zijn beugels die vrijwel niet te zien zijn als je ze draagt, maar wel met het gewenste resultaat!

Voorlichting aan basisscholen

Wij als tandartsen geven voorlichting op basisscholen. Zo leren wij kinderen op onze eigen manier op jongere leeftijd goed voor het gebit te zorgen. Dit doen wij op een interactieve en speelse wijze die bij kinderen zeker een indruk!