Tandartspraktijk Den Haag Centrum

Kosten en Vergoedingen

Betalingen en tarieven

Sinds 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven en prestaties in de mondzorg vast. Dat betekent dus dat alle tandartsen dezelfde prijzen handhaven. Bij sommige behandelingen wordt bovenop het vastgestelde tarief een bedrag voor materiaalkosten en techniek kosten berekend.

Op verzoek kunnen wij voorafgaand aan de behandeling een overzicht maken voor de te verwachten kosten met een schatting wat uw zorgverzekering zal vergoeden. Soms kunnen behandelingen anders verlopen dan vooraf wordt ingeschat. Dit kan leiden tot afwijkingen in het uiteindelijk te factureren eindbedrag. Voor de actuele tarievenlijst en achtergrondinformatie verwijzen wij u naar de website van onze beroepsorganisatie.
Betaalmogelijkheden

Tandartspraktijk Den Haag Centrum biedt twee betaalmogelijkheden. Directe declaratie bij zorgverzekeraar of afrekenen aan de balie na een behandeling. U kunt hier pinnen of contant betalen. Dit betekent dus dat wij geen facturen aan de balie meegeven!
Er zijn voorwaarden per betaalmogelijkheid waaraan u en wij ons dienen te houden. Hieronder uitgebreid uitleg hierover

Directe declaratie bij zorgverzekeraar

Een directe declaratie bij de zorgverzekeraar is enkel mogelijk voor jongeren onder de achttien jaar óf volwassenen met AV-tandarts verzekering. Uw nota wordt dan eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar en u ontvangt alleen een eventuele (rest)nota voor kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. Nota’s die op rekening worden gefactureerd, worden volledig overgenomen door een externe factoringmaatschappij. Dit betekent dat u (en uw verzekering) niet meer aan de tandartspraktijk betaalt, maar aan de factoringbureau. U dient dan bij de externe factoringmaatschappij te gaan voor vragen over de facturen, betalingsregelingen, e.d. Indien u zelf de nota wenst te ontvangen en te declareren bij uw zorgverzekeraar, dan kunt u ervoor kiezen om direct aan de balie na de behandeling af te rekenen. Wij geven echter geen onbetaalde facturen mee naar huis.
Meer informatie over de externe factoringbureau kunt u ook in de folders in onze wachtkamer terugvinden.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste zorgverzekeraar, weet u geen raad of wilt u handige tips? Ga dan naar Vergelijk Mondzorg.