Tandartspraktijk Den Haag Centrum

Meest voorkomende pijnklachten

In deze lijst vindt u alle meest voorkomende pijnklachten. Heeft u last van één van deze klachten? Aarzel dan niet en kom langs bij onze tandartspraktijk in Den Haag Centrum.

Zenuwonsteking

Een zenuwontsteking is een scherpe, stekende pijn. Deze pijn kan toenemen met  het nuttigen van warm eten of drinken en kan afnemen door nuttigen van koud eten of drinken. De ontsteking is te zien aan de hevige afweerreactie van de bloedvaatjes in de tand. De bloedvaatjes gaan als het ware ‘openstaan’. Door het uittreden van vocht, zal de druk toenemen in de tandzenuw.
Deze pijn kan vanzelf overgaan met als gevolg dat de tandzenuw afsterft. De pijn kan hierna lang weg zijn, tot dat de tand of kies opnieuw gevoelig wordt. Dit kan dan duiden op een wortelpuntontsteking. Is dit het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Ontstoken Tandvlees

Heeft u last van een zeurende, klagende pijn en proeft u een onaangename, bittere smaak in uw mond? Dan heeft u waarschijnlijk last van ontstoken tandvlees of een doorbrekende verstandskies. Andere symptomen zijn: terugtrekkend tandvlees en/of dikker tandvlees. De pijnlijke plek goed borstelen helpt om de pijn te verzachten. Werkt dit niet? Neem dan direct contact met ons op. Wij spuiten chloorhexidine-oplossing in het ontstoken tandvlees, hierna zal de pijn aanzienlijk afnemen.

20181104_OpendagDentalLuxe-071
20150701_DentalLuxe-061

Pijn ná het trekken van een tand of kies?

Als uw tand of kies ontstoken is en er geen andere oplossingen meer zijn, word deze meestal getrokken. Pijn na het trekken van een tand of kies is geen uitzondering. De pijn duurt meestal niet langer dan twee dagen. Het komt ook voor dat bij het trekken van een tand of kies uw gezicht dikker wordt. Dit komt door een hevige afweerreactie van uw lichaam bij de behandeling. U kunt deze zwelling wat proberen te onderdrukken door op de plek van de getroffen tand of kies een zakje met ijsblokjes tegen de wang te houden. Meestal neemt de zwelling na een paar dagen af.

Wat moet u doen bij een opgezwollen gezicht?

Een opgezwollen gezicht kan veroorzaakt worden als gevolg van een afweerreactie van het lichaam. Dit komt voor bij behandelingen zoals het trekken van tanden en kiezen en het vullen van gaatjes. U kunt de pijn verzachten met een ice-pack gevuld met ijsblokjes. Op deze manier slinkt de zwelling. Het is ook van belang dat u uw temperatuur in de gaten houdt.

Wat kunt u doen aan nabloeding?

Om een nieuwe bloeding te stoppen, kunt u het beste een verbandgaasje of een zakdoek met een knoop erin op de wond leggen en vervolgens stevig dicht bijten. Op deze manier zal de druk die er uitgeoefend word de bloedende vaatjes stoppen. Zorg ervoor dat u geen hard voedsel nuttigt. Dit kan de wond beschadigen. Daarnaast kunt u roken, alcoholische dranken en te warme en koude drinken het best vermijden. Blijft de wond bloeden? Dan is het van belang dat u zo snel mogelijk ons komt bezoeken in ons praktijk in Den Haag Centrum.