Kindertandheelkunde

Onze tandartspraktijk besteedt veel aandacht aan tandheelkundig opvoeden van kinderen. Dat begint al vanaf het tweede levensjaar.

Kindertandheelkunde

Als u op controle gaat, kunt u uw kind meenemen zodat hij of zij kan wennen aan de omgeving. Als uw kind meegaat met afspraken kunnen wij op een speelse manier al een beetje kijken naar het gebit. Zo kan het kind wennen aan de handelingen tijdens een tandartsbezoek. Aan het eind van de afspraak geven wij kinderen graag een cadeautje. Als u uw kind vaak genoeg meeneemt, krijgt hij of zij een vertrouwen bij de tandarts. Als uw kind wat ouder is hebben wij ook een jeugdtandarts.

Tips om angst voor de tandarts al vroeg te voorkomen

Het voorkomen van angst voor de tandarts moet al op jonge leeftijd gebeuren. Neem uw kind daarom mee naar uw eigen tandartsafspraken. Zo kan het kind zien dat naar de tandarts gaan iets heel gewoon is.

Als uw kind een tandartsafspraak heeft, zorg er dan voor dat er minimaal één ouder meegaat. Zo voelt het kind zich meer op zijn gemak tijdens de afspraak.

Als u meegaat met een tandartsbezoek, laat de tandarts zo veel mogelijk het werk doen. Doe geen valse beloftes, zoals ‘Het zal geen pijn doen’. Als het dan toch een beetje pijn gaat doen, voelt het kind zich verraden.

Wat ook goed helpt is een beloning geven als u kind zich goed gedraagt. Bijvoorbeeld iets langer tv kijken of een boekje voorlezen. Door een beloning te geven, gaat een tandartsbezoek vaak veel gemakkelijker.

Voorlichting aan basisscholen

Wij als tandartspraktijk geven voorlichtingen op basisscholen. Zo leren wij kinderen op onze eigen manier op jongere leeftijd goed voor het gebit te zorgen. Dit doen wij op een interactieve en speelse wijze die bij kinderen zeker een indruk.

Kom ook op mijn school!

Afspraak maken

Inschrijven

Contact

× How can I help you?