Mondzorg bij ouderen

Mondzorg is ontzettend belangrijk, ook naarmate u ouder wordt. Helaas komen er steeds meer senioren langs met ontstekingen, pijn en oude niet functionerende protheses. Het is van belang dat er snel aan de bel wordt getrokken, zodat wij u de beste zorg kunnen bieden die u verdiend.

Ouderen mondzorg

Bij het ouder worden, verandert uw gebit mee. Door deze veranderingen is het ontzettend belangrijk om goed voor uw gebit te blijven zorgen.

Hoe ouder u wordt, hoe belangrijker mondverzorging is

Het komt steeds vaker voor dat senioren met een slecht onderhouden gebit bij ons langskomen. De specialisten van Tandartspraktijk Den Haag Centrum zorgen er dan voor dat de gezondheid weer optimaal wordt. Na behandeling voelen mensen zich snel alweer beter en zijn zij verrast over de verbetering. Deze generatie klaagt niet snel en heeft bijna vrede met de vele mondkwalen waar zij dagelijks mee rondlopen, met alle gevolgen van dien. Niet alleen de gezondheid van het gebit en mond wordt hierdoor aangetast, maar ook de algemene gezondheid. Pas wanneer een ander (mantelzorger of verzorgende) het klapperen of de onaangename geur van de prothese opmerkt, of wanneer de prothese kapot valt, worden zij pas naar de tandarts gebracht. Bij ons in de praktijk in Den Haag willen wij zo snel mogelijk de beste oplossing voor dit probleem. Schroom dus niet en maak een afspraak met een van onze tandartsen.

Mondreiniging en hygiëne

Het basisadvies is om twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta. Als u ouder wordt, kan het zijn dat tandenpoetsen wat moeilijker wordt. Daarom raden wij een elektrische tandenborstel aan, dan hoeft u minder bewegingen te maken. Bovendien maakt het ook nog nauwkeuriger schoon. Niet alleen met het tandenpoetsen onderhoud u uw gebit niet, de tandenborstel kan niet alles schoon maken. Raggers zijn hier een goede oplossing voor, hiermee kunt u bij de plekjes waar u met de tandenborstel niet bij komt. Op deze manier voorkomt u het ontstaan van tandsteen.

Wist u dat één op de vijf personen boven de 70 jaar is al tien jaar of langer niet bij de tandarts geweest

Eén op de vijf ouderen: wij van Tandartspraktijk Den Haag Centrum vinden dit een schrikbarend hoog aantal. Het is daarom ook ons doel hier verandering in te brengen. Wij willen de mondgezondheid van ouderen optimaliseren. Dit kunnen wij het best voor elkaar krijgen wanneer we de medewerking krijgen van mantelzorgers en zorgprofessionals die dit soort problemen in vroeg stadium kunnen constateren. Dit is van belang voor een goede (mond)gezondheid.

Afspraak maken

Inschrijven

Contact

× How can I help you?