Tandartspraktijk Den Haag Centrum

Tandartsbehandelingen

Bij Tandartspraktijk Den Haag Centrum vindt u een variatie aan verschillende tandartsbehandelingen die wij uitvoeren. Van sealen tot een standaard mondcontrole. Op deze pagina vindt u ons aanbod aan tandartsbehandelingen.

Periodieke controle

Geadviseerd wordt om twee keer per jaar een periodieke controle te laten uitvoeren door de tandarts. Hierbij wordt gescreend op gaatjes, de stand van de tanden, mondaandoeningen en de gezondheid van het tandvlees. Een keer per twee jaar wordt geadviseerd röntgenfoto’s te laten maken als aanvulling op het klinisch onderzoek, omdat niet altijd van buitenaf alles voldoende kan worden waargenomen en wordt hiermee getracht zoveel mogelijk preventief te handelen.

Vulling

Wanneer is geconstateerd dat u een gaatje heeft, een oude vulling is uitgevallen of een stuk is afgebroken van een tand of kies, kan ervoor gekozen worden deze op te bouwen door middel van een vulling. Door het geïnfecteerde weefsel te verwijderen alvorens het vullen, wordt voorkomen dat het gaatje steeds dieper wordt.

Gebitsreiniging

Voorkomen is beter dan genezen. De mondhygiënist geeft u adviezen over hoe u uw gebit het beste schoon en gezond kan houden. Zij verwijdert tandplaque, aanslag en tandsteen en helpt u hiermee de mond zo gezond mogelijk te houden. Kinderen met een hoger risico op het ontwikkelen van gaatjes worden geadviseerd met meer regelmaat een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voor fluoridebehandelingen en het monitoren van eventuele beginnende gaatjes.

Extractie

Een extractie is het verwijderen van een tand of kies. In sommige gevallen is de prognose van een tand of kies dusdanig slecht dat het verwijderen van dit element de enige optie is. Wanneer de tandarts verwacht dat het verwijderen van het gebitselement complicaties kan opleveren, zal deze u doorverwijzen naar een kaakchirurg om dit te laten uitvoeren.

Sealen

Sealen is één van de tandartsbehandelingen waarbij er een kunststoflak word aangebracht op de tand of kies. De kunststoflak wordt aangebracht op bijvoorbeeld spleetjes tussen de voortanden, diepe groeven en afgebroken tanden. Doordat er in de diepe groeven van de tanden de kunststof lak is aangebracht, is de kies veel makkelijker schoon te maken en worden gaatjes voorkomen.

Wortelkanaalbehandeling

In de wortel van de tanden en kiezen bevinden zich een of meerdere kanalen waarin bindweefsel, zenuwen en bloedvaten lopen om de tand vitaal te houden. Wanneer bacteriën door de buitenste lagen van de tand of kies hebben kunnen doordringen en deze ruimte zijn binnengekomen, raakt deze geïnfecteerd. Een ontsteking in het wortelkanaal kan erg vervelend zijn, maar niet in alle gevallen hoeft u hier iets van te merken. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de geïnfecteerde zenuw verwijderd, waarmee wordt voorkomen dat de infectie het onderliggend kaakbot zal infecteren. De gevoeligheid van de infectie zal snel afnemen na de behandeling.