Tandartspraktijk Den Haag Centrum

Tandartsbehandelingen

Bij Tandartspraktijk Den Haag Centrum vindt u een variatie aan verschillende tandartsbehandelingen die wij uitvoeren. Van sealen tot een standaard mondcontrole. Op deze pagina vindt u ons aanbod aan tandartsbehandelingen.

Tandartscontrole

Een van de meest voorkomende tandartsbehandelingen is de tandartscontrole. Bij een tandartscontrole controleert de tandarts op gaatjes en tandvlees ontstekingen en reinigt hij of zij gelijk uw tanden. Kinderen krijgen aanvullend een fluoride behandeling. Als de tandarts een gaatje of een ander probleem signaleert, wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor een behandeling. De tandartscontrole vindt één keer in de zes maanden plaats. Om uw gebit nog beter te bestuderen, kan de tandarts ook röntgenfoto’s maken

Vulling

Als u een gaatje heeft of een stuk tand mist, krijgt u een vulling. Deze tandartsbehandelingen repareren de tand of kies. De vulling zorgt er tevens voor dat de tand of kies niet verder ontsteekt of pijn doet. Er zijn verschillende soorten materialen voor vullingen. De bekendste zijn amalgaam en composiet.

Mondhygiëne controle

Regelmatig naar de mondhygiënist gaan is zeer voordelig. Voorkomen is beter dan genezen, daarom wijzen wij erop om minstens één keer per jaar een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Tijdens deze tandartsbehandeling geeft de mondhygiënist tevens voedingsadvies, verwijdert tandplak, tandsteen, tandaanslag en meer.

Tanden/kiezen trekken

Soms kan het nodig zijn om een tand of kies te trekken. Deze tandartsbehandeling vindt plaats als een tand niet meer te redden valt, omdat deze er te slecht aan toe is. Tanden die in de weg staan worden ook getrokken. Meestal is de tandarts degene die de de tanden of kiezen trekt, maar in complexe gevallen kan de tandarts u doorverwijzen naar de kaakchirurg.

Sealen

Sealen is één van de tandartsbehandelingen waarbij er een kunststoflak word aangebracht op de tand of kies. De kunststoflak wordt aangebracht op bijvoorbeeld spleetjes tussen de voortanden, diepe groeven en afgebroken tanden. Doordat er in de diepe groeven van de tanden de kunststof lak is aangebracht, is de kies veel makkelijker schoon te maken en worden gaatjes voorkomen.

Wortelkanaalbehandeling

In de wortel van een tand of kies zitten meerdere wortelkanalen. Deze kanalen zijn gevuld met bindweefsel, zenuwen en bloedvaatjes. Dit wordt ook wel pulpa genoemd. Als dit gaat ontsteken, is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. De gespecialiseerde tandartsen van Tandartspraktijk Den Haag Centrum voeren deze uit.